Olaszrizling:
A borvidék legnagyobb mennyiségben termelt szőlőfajtája, és a pincészetünk fő fajtája az olaszrizling. Nem magyar, valószínűleg francia eredetű, mára mégis ez a vidék tradicionális fajtája. Rendkívül termékeny, mert kedveli az itteni klímát, a mostoha körülményeket is, és talajban sem válogatós. Sokféle stílusban találkozhatunk vele, a mindennapok nem túl karakteres alapborától, egészen a mandulás aromákkal bíró, szép dűlőválogatásokig.
Juhfark:
Egy ősi magyar fajta, egy hungaricum, melynek egyik őshazája Balatoncsicsó. Éppen ezért itt a Balaton északi partján kezd új életre kelni és bekerülni a köztudatba ez a szőlőfajta. Nevét a juhfarkhoz hasonlatos kissé görbe fürtformájáról kapta. A nászéjszakák borának is nevezik a juhfarkot. A hiedelem szerint, ha a házaspár a szerelmi együttlét előtt juhfarkot kortyolgat, fiú utódban reménykedhet. Bora visszafogott illatú, de igen karakteres, testes, magas savtartalommal bíró. Az érlelést meghálálja és szépen öregedő bor lesz belőle.
Cserszegi fűszeres:
Szintén egy hungaricum. A fajtát 1960-ban Bakonyi Károly Cserszegtomajon keresztezte az Irsai Olivér és a Tramini szőlőfajtákból. Bora illat- és zamatgazdag kellemes savtartalmú, harmonikus minőségi bort adó fajta.
További fajtáink: Szürkebarát, Rizlingszilváni, Furmint, Muskotály, Chardonnay
Vörös fajták: Zweigelt, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, mely fajtákból nem kizárólag vörösborok lesznek. Zweigeltből és Cabernet Sauvignonból jellemzően roséborokat is készítünk.
- Boraink
- Cserszegi és Cabernet
- Olaszrizling
- Borkóstoló
- Rosé
- Borok